Gevel Trefpunt krijgt nieuw kleurtje

Niet alleen binnen in 't Trefpunt vinden allerlei aanpassingen plaats, ook aan de buitenkant wordt volop gewerkt. Het zal de voorbijganger niet zijn ontgaan dat schildersbedrijf Fresco druk is met het aanbrengen van een nieuwe verflaag op de gevelbekleding van ’t Trefpunt.

Het is zo’n jaar of tien geleden dat de laatste grote schilderbeurt van  de buitenzijde in opdracht van de gemeente plaatsvond. Gelukkig verkeren de houten rabatdelen op de gevel van het gebouw nog in goede conditie. Bij de bouw van ’t Trefpunt in 1982 werd  gekozen voor de duurzame houtsoort ‘red cedar’ en die keuze betaalt zich nu uit.

Zo'n 560 vierkante meter gevelbekleding wordt voorzien van een crèmekleurige verflaag. De trespa geveldelen boven de ingang en aan de voorzijde van het gebouw worden in een bijpassende grijstint geschilderd.

Met deze nieuwe kleurstelling krijgt het gebouw een luchtiger en meer eigentijdse aanblik, ook van belang voor de nieuwe huurders kinderopvang Graaf Jantje en de Fitness Factory.

De aanpassingen ten behoeve van de kinderopvang zijn inmiddels gereed en het eindresultaat mag er wezen, zoals enkele bestuursleden zelf constateerden. Ook met de verbouwing van de kleedkamers is begonnen. Hierdoor kan de komende weken enig ongemak voor de reguliere gebruikers ontstaan. 

P8131069 Kopie miniP8131070 Kopie miniP8201082 Kopie miniP8201080 Kopie miniP8201077 Kopie miniP9031088 Kopie miniP9031100 Kopie mini

Fitness factory begint vestiging in trefpunt gorssel

Overeenkomst getekend op 11 juli

tekenen Trefpunt en FF miniDe Fitness Factory uit Laren begint een tweede vestiging in het Gorsselse Trefpunt. De huurovereenkomst werd op donderdag 11 juli getekend door Ruth Wilgenhof van de Fitness Factory en Bob Kempink van 't Trefpunt. Vanaf oktober kunnen dan de individuele trainingen en de groepslessen beginnen.

Na de verhuizing van de bibliotheek kwam de grote gehoorzaal van 't Trefpunt beschikbaar. Voordat de Fitness Factory daar terecht kan, dient deze ruimte flink te worden aangepast. Zo komt er een nieuwe vloer in en ook de wanden worden vernieuwd. Eén van de huidige kleed- en doucheruimtes wordt opgeknapt; ook huurt de Fitness Factory een leegstaande ruimte achter de kleedruimtes die geschikt wordt gemaakt voor omkleden en douchen. Zo blijven vier kleedruimtes beschikbaar bij de sporthal. Op het terrein aan de achterzijde van 't Trefpunt wordt een beachvolleybalveld ingericht, dat zowel door de Fitness Factory als door de kinderopvang kan worden gebruikt.

Toen de bibliotheek vorig jaar naar Den Oldenhof verhuisde kwam de gehoorzaal van 't Trefpunt voortijdig leeg. Het langjarig huurcontract met de bibliotheek is afgekocht zodat de noodzakelijke aanpassingen voor de nieuwe huurder kunnen worden bekostigd. Volgens planning start de verbouwing direct na de bouwvak zodat de fitness activiteiten in oktober kunnen beginnen.

Het complex is eigendom van de gemeente Lochem, die het verhuurt aan de Stichting Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt. De stichting verhuurt een deel van het complex aan commerciële partijen, zodat de sociaal-maatschappelijke functie in stand kan worden gehouden. De gemeente heeft aan het bestuur van de stichting schriftelijk bevestigd dat 't Trefpunt nog zeker 10 jaar in de huidige functie zal kunnen blijven bestaan.

Kijk ook op facebook (https://www.facebook.com/FitnessFactoryLaren) of op http://www.fitnessgorssel.nl en schrijf in of meld u aan voor de nieuwsbrief van de Fitness Factory. 

Per 1 augustus kinderopvang in 't Trefpunt

P6061046 miniDe Harfsense kinderopvang Graaf Jantje breidt per 1 augustus a.s. haar activiteiten uit naar het Gorsselse Trefpunt. Op donderdag 6 juni werd de overeenkomst hiervoor ondertekend door Marije Baak van de kinderopvang en de voorzitter van 't Trefpunt Bob Kempink.

Het ligt in de bedoeling om zowel kinderdagopvang als buitenschoolse opvang te beginnen. Bij de kinderdagopvang kunnen 12 kinderen tussen 07:30 en 18:00 terecht, bij de buitenschoolse opvang 20 kinderen tussen 15:00 en 18:00. Vaste leidsters zorgen voor de begeleiding.
Het bestuur van 't Trefpunt is bijzonder verheugd dat twee zalen die sinds kort weer beschikbaar waren, door kinderopvang Graaf Jantje in gebruik worden genomen. Een redelijk bescheiden verbouwing is echter wel noodzakelijk om de kinderopvang te kunnen huisvesten.

Ook een buitenruimte wordt met natuurlijke spelelementen voor de kinderen ingericht; bij slecht weer kan eventueel worden uitgeweken naar de sporthal. Activiteiten met de kinderen buiten 't Trefpunt staan ook op het programma, denk daarbij aan bezoekjes aan de speeltuin, leerzame boswandelingen of een kijkje bij een boerderij.

P6061054 miniMarije Baak is in Harfsen al vier jaar actief met kinderopvang Graaf Jantje en beschikt dus over een schat aan ervaring. Ook peuteropvang staat per 1 september bij Marije in de planning. "Wij bieden maximale flexibiliteit. Ouders kunnen 's ochtends nog bellen of er die dag nog plaats is voor hun kind. Je kind moet wèl ingeschreven staan natuurlijk. Bovendien hanteren wij de vriendelijkste tarieven van de regio."

Voor meer info zie ook www.graafjantje.com 

Restyling ´t trefpunt in Gorssel

horecaSport en Cultureel Centrum ´t Trefpunt in Gorssel heeft sinds kort haar ontvangstruimte en bargedeelte in een geheel nieuw en moderner jasje gestoken. Ook de entree van ´t Trefpunt heeft een ander aangezicht gekregen.

´t Trefpunt streeft ernaar om in de toekomst meer en meer een culturele en sociale maar vooral gezellige ontmoetingsplek te zijn voor de inwoners van de gemeente Lochem en de verenigingen en clubs die gebruik maken van 't Trefpunt.