Schilderijen Lex van Pelt en Nel Teunisse in hal Trefpunt

Vanaf begin februari hangen er weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, vonden deze keer de voorzitter van teken- en schildersclub het Koerhuis, Lex van Pelt en zijn schoonzuster Nel Teunisse, bereid om hun werk beschikbaar te stellen. Er is dus weer een groot aantal fraaie kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen.

Nel Teunisse tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Begin jaren tachtig kreeg zij haar eerste schilderslessen, maar schilderde vervolgens wegens tijdgebrek jarenlang niet meer. In 2007 pakte ze het penseel weer op en nam les bij Willeke Stubensky. Daarna volgde ze diverse opleidingen, onder meer in Deventer drie zomers landschapschilderen onder leiding van Constance Visser en Henk van de Ven. Nel’s werk, meestal in olieverf, is geïnspireerd door de aarde, het heelal en de sterren. Ook architectuur en af en toe een portret hebben haar interesse.

Lex van Pelt woont al een kleine twintig jaar in Gorssel en is al bijna net zo lang lid van schildersclub het Koerhuis. Sinds die tijd is hij serieus gaan schilderen en heeft in de loop der jaren veel opgestoken van de andere leden van de schilderclub. Ook heeft hij veel geleerd tijdens de lessen die de club organiseert. Hij schildert voornamelijk met acrylverf en haalt de inspiratie voor zijn werk veelal uit de natuur en de landschappen rondom Gorssel, evenals uit het boerenleven. Zijn schilderijen van paarden, koeien en andere dieren getuigen van zijn belangstelling voor het laatste.

Teken- en Schildersclub het Koerhuis, waarvan Lex van Pelt voorzitter is, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in de Brinkzaal van de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels neerzet en aan de slag gaat. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl.

De komende maanden hangen in ’t Trefpunt de schilderijen van Lex van Pelt en Nel Teunisse. Hun schilderkunst, afwisselend van stijl en kleurgebruik, is daar tot april te zien.  

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Witte Kerstmarkt bij 't Trefpunt

Zondag 10 december gaven de weerdiensten een code oranje waarschuwing wegens forse sneeuwval. Terecht, want een flinke sneeuwlaag bedekte de kramen die buiten bij de Creatieve Kerstmarkt van ’t Trefpunt stonden. Binnen was het warm en gezellig, mede dankzij de sfeervolle kerstversiering die door personeel en vrijwilligers van ’t Trefpunt was aangebracht. Bij de kramen was een grote verscheidenheid aan zelfgemaakte kerst- en aanverwante artikelen te koop, zoals kaarten, kerststukjes, speelgoed, sieraden en dergelijke.

Ondanks de weersomstandigheden was het redelijk druk, hoewel het aantal kramen wegens enkele afzeggingen wat minder was dan voorgaande jaren. Er waren diverse standhouders die vanwege de voorspelde sneeuw de barre terugtocht vanuit Gorssel niet zagen zitten. Toch waren er ook echte ‘dapperen’ aanwezig; een van de kramen werd bemand (of bevrouwd…) door deelnemers die helemaal uit Sneek waren gekomen! De deelnemende wandelaars aan de tocht van Wandelvereniging Gorssel die bij ’t Trefpunt waren gestart hadden meer geluk, want er kon gewandeld worden tijdens de grotendeels sneeuwvrije ochtenduren.

Mede dankzij de inzet van verschillende vrijwilligers en sponsoring van Van Wijnen was het ook dit jaar weer mogelijk om de Kerstmarkt bij ’t Trefpunt te organiseren. En de sneeuw maakte het dit jaar extra sfeervol. 

Schilderijen leerlingen John Ligtenberg in hal Trefpunt

Het is Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities bij ’t Trefpunt verzorgen, weer gelukt om de tentoonstelling te vernieuwen. Vanaf eind november is een groot aantal fraaie figuratieve en abstracte kunstwerken te bewonderen en eventueel te kopen.

Het betreft werk van leerlingen van de bekende kunstschilder John Ligtenberg, die persoonlijk aanwezig was bij het ophangen van het werk van zijn cursisten. Ligtenberg’s werk wordt gekarakteriseerd door persoonlijke techniek en warm kleurgebruik en werd genomineerd voor verschillende internationale prijzen.

“Mijn cursisten, die eigenlijk altijd al gevorderde amateurschilders zijn, probeer ik te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling, waarbij ze wèl hun eigen stijl moeten vasthouden,” legt Ligtenberg uit. “En het geeft altijd veel voldoening om te zien hoe ze, vaak in korte tijd, behoorlijke vorderingen weten te maken”. Het succes van zijn workshops en cursussen wordt bevestigd door het kwalitatief hoogstaande werk van zijn leerlingen, die allen zijn inbreng en manier van lesgeven prijzen.

De komende maanden hangen in ’t Trefpunt schilderijen van Julia Alta, Liesbeth Sipma, Jenny Egberts, Bouke Veltman, Judith van Asch, Martin Haas en Alieke Meenks. Hun schilderkunst, zowel abstract als figuratief, afwisselend van stijl en kleurgebruik, is tot eind januari 2018 te bewonderen. Zeker de moeite waard, komt dat zien!

Zie ook www.johnligtenberg.com

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">